Doneer met een Tikkie of 

Het Upendo huis

In oktober 2010 was het nieuwe huis voor Upendo klaar, een gebouw helemaal van onzelf! De eerste drie jaren was Upendo gevestigd in een huurhuis maar dat werd te klein naarmate er steeds meer kinderen bij kwamen!

Toen we het Upendo Children's Centre zijn gestart, in 2007 was een huurhuis groot genoeg. Er kwamen echter steeds meer kinderen bij en het gehuurde huis werd te klein. We hebben besloten een nieuw gebouw te bouwen, waar genoeg ruimte is en goede sanitaire voorzieningen. G. Habets, een Nederlandse huisarts en twee architecten van INEX architecten te Maastricht, bouwexpert W. Crousen en een heel team van Nederlandse kanjers en bouwkundigen zoals omder andere V.Peerboom, N. Bergman and P. Snelderwaard, J. Houben en R. Lacroix en Con en Sjef hebben ons geholpen de droom te realiseren. De mannen bouwden ism Keniaanse lokale werkers het nieuwe weeshuis, geheel op vrijwillige basis. Dank aan deze kanjers!

Het stuk land werd ons geschoken door de familie Bernard Kibunja Wachira, de vader van de manager Jackson Wachira. Het nieuwe huis betekent meer ruimte, en dat betekent weer meer kinderen in Upendo Children's Centre. Verder zijn de voorzieningen en het sanitair stukken beter en kunnen we er zorg voor dragen dat de kinderen veilig en gelukkig opgroeien.

   

Jackson Wachira, the manager en Tessa Janssen, oprichtster schetsten het huis dat ze voor ogen hadden. De architecten deden de rest! In februari 2009 zijn de heren en Tessa weer naar Kenia vertrokken voor het voorwerk. In August 2009 is de bouw gestart met het Nederlandse en Keniaanse team van bouwvakkers en technici.


Doneren:

  • Doneer een bedrag maandelijks of eenmalig op:
    NL 13 ABNA 059.63.47.596
    Stichting Upendo Children's Centre, Nederland
  • Paypal: upendocentre@gmail.com